Mastrat hos
Stockholm Mastering

Stockholm Mastering
på Facebook!

Uppdateringsdax!

Tiden går fort när man har roligt, och 2011 var vårt roligaste år hittills. Mycket har hänt och nu är det verkligen hög tid för en uppdatering!

Vi hittade en stor, ljus och fin lokal under förra våren och slog till. Numera ligger därmed vår masteringstudio i Enebyberg norr om Stockholm. Bilder finns både här på hemsidan och även på vår Facebook-sida. Vårt nya ställe har hittills varit mycket uppskattad och vi ser fram emot många trevliga år framöver.

Första mastringen i nya studion gjordes i somras och det var en skiva med Eric Bibb som spelats in och mixats av Jan-Eric Persson på Opus 3. Sedan dess har vi jobbat med bland andra Andreas Landegren, BangBang, Ben Hogun, Doberman, El Caco, Filip Jers, Fröken Underbar, ikiz, Jacob Huddén, Kalle Gracias, Kiralina, LED, Lisa Werlinder, Lisen Elwin, Malmø, Maria Misgeld, Michael Johnson, Momus, Neighbourhood, Parti & Minut, Pernilla Österberg, Soundstream Jazz Sextet, Stranger Things, The Unkool Hillbillies, The Virtues, Ulf Lagestam med flera. Kolla in diskografin för ytterligare av höstens skivsläpp som är mastrade hos oss.

Under hösten har vi återigen undervisat i den masteringkurs som går för tredjeårsstudenterna på ljudingenjörslinjen på musikhögskolan i Piteå. Vi har även haft studiebesök både från KTH och från Musikhögskolan i Piteå. Vi ger gärna studiebesök för skolor om det finns ledig tid och berättar då om hur vi jobbar och visar runt i våra lokaler. Det är jättekul att det finns intresse!

2012 började med albummasteringar från bland andra Primus Motor och Diamond Dogs, och ett antal spännande skivor väntar den närmsta tiden.

På det personliga planet kan vi också berätta att vi har fått tillskott till vår lilla familj med Vilmer. Han är nu drygt 6 månader och säger babba och habba. 🙂

Vi hoppas att 2012 blir ett minst lika bra år som 2011 och vi ser återigen fram emot alla intressanta samarbeten som står för dörren!

/Sofia, Thomas o Vilmer